lunes, 1 de octubre de 2007

Arrenca a Davos la segona conferència internacional sobre canvi climàtic i turisme


La ciutat suïssa de Davos acull a partir d'avui la segona conferència internacional sobre canvi climàtic i turisme. La trobada aplegarà durant tres dies representants governamentals, empresaris i científics amb l'objectiu de determinar de quina manera l'acció del turisme pot ajudar en la lluita contra l'escalfament del planeta. El portaveu de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), Geoffrey Lipman, ha insistit que la comunitat internacional ha de repartir-se la càrrega sobre el canvi climàtic, després d'alertar que el creixement esperat en el sector és que dels 850 milions de viatgers que hi haurà el 2007, es passarà a més de 1.600 en el 2020.
El vincle entre canvi climàtic i turisme s'estableix a través de les emissions de diòxid de carboni dels avions i automòbils, i amb l'ús d'energia de les instal·lacions. No obstant, la indústria del turisme seria alhora causant i víctima de l'anomenat escalfament global, ja que els turistes són extremadament sensibles a les variacions meteorològiques.

Per això, segons el subsecretari general de l'OMT i portaveu de l'entitat, Geoffrey Lipman, "el repte és convèncer la indústria que és necessari adaptar-se a les conseqüències de l'escalfament global, i al mateix temps, mitigar-les". El portaveu ha destacat, a més, els efectes nocius de la pèrdua de serveis turístics sobre les poblacions locals dels països en desenvolupament.

"Els països pobres es beneficien del turisme per la seva capacitat per generar creixement i llocs de treball -ha afirmat- però els canvis en els fluxos turístics poden acabar ràpidament amb sectors relacionats amb l'agricultura, les artesanies i la construcció." Per això, l'OMT ha subratllat que cal assolir un equilibri coherent i que pot aconseguir-se amb imaginació política, innovació tecnològica i suport financer.

Font.- "Catalunya Informació"