sábado, 13 de octubre de 2007

Economistes (OGE)


Una associació de ramaders vol aconseguir millorar una raça de vaques perquè donin més llet, i reuneixen a diversos científics i els assignen en grups independents perquè busquin diverses solucions, i després adoptar la de major rendiment.

Al cap d'un termini preestablert, comencen a llegir els resultats. Uns criadors de bestiar proposen un pla de creuaments, i basant-se en experiències anteriors es comprometen a assolir una millora del 3%. El grup d'enginyers genètics proposa introduir certs gens que haurien de millorar la productivitat un 10%. Un equip de veterinaris proposa unes modificacions en els estables que farien que les vaques fossin més felices, i produirien un 2% mes de llet, que caldria sumar a les anteriors millores. Altre equip proposa un canvi de dieta que milloraria el rendiment en un 7%, uns altres volen subministrar hormones a les vaques per a pujar un 8%.

Llavors apareix l'equip dels economistes, que diuen que són capaços de millorar la producció en un 3.000%. Tot el món es posa molt content, i s'apressen a llegir el projecte, que comença dient: «Suposem una vaca convexa, acotada, contínuament diferenciable i de bon comportament...»

No hay comentarios: