lunes, 29 de octubre de 2007

Turisme de sol i platja


Entenem per turisme de sol i platja aquelles vacances en què la motivació principal del viatge és gaudir del sol i la platja, buscant a l’hora descans i diversió. Tot i això aquest tipus de turisme es relaciona amb d’altres si tenim en compte les nombroses activitats que es poden fer en els llocs on el trobem, com ara el turisme cultural, el gastronòmic, el nàutic, l’actiu, el de golf, del de salut i benestar, el familiar.

Catalunya posseeix un estens litoral que s’estén des del cap de Creus, al nord, la frontera amb França, fins a les Terres de l’Ebre, al sud. En total, 580 quilòmetres de costa que engloben les marques turístiques de les demarcacions de Barcelona, Girona, Tarragona i les Terres de l’Ebre. Al llarg de la costa trobem una àmplia oferta d’activitats i allotjament: hotels de totes les categories, turisme rural, càmpings i apartaments, que garanteixen la qualitat i els serveis necessaris per a la pràctica del turisme de sol i platja.

Les marques turístiques Costa Brava, Costa del Maresme, Costa del Garraf, Costa Daurada i Terres de l’Ebre compten amb poblacions turístiques del litoral que són molt conegudes tant a la resta de l’Estat espanyol com per al mercat estranger. Tot i que aquestes marques inclouen també municipis no estrictament de litoral, gran part de la seva oferta i, per tant també, de l’oferta turística de Catalunya, es concentra al voltant dels municipis de la costa catalana i de l’anomenat turisme de sol i platja.

En el turisme de sol i platja el contacte amb la natura és l’element principal i atès que Catalunya gaudeix de nombrosos dies de sol i d’un extens litoral, caracteritzat per la varietat i la qualitat, l’oferta d’unes vacances d’oci en el sol i platja té una llarga tradició a Catalunya i la seva història incideix amb els inicis de l’activitat turística.

Amb una història de més de 50 anys, aquest tipus de turisme ha evolucionat molt. El concepte de sol i de platja com a producte específic és nou i sorgeix de la necessitat d’estructurar l’oferta amb la demanda oferint tots els serveis que necessita el visitant d’aquest tipus de turisme. El turisme de sol i platja és el més popular a Catalunya. El pot gaudir tothom, sense excepcions, i la gran oferta complementària, allotjament, restauració i activitats, fa que estigui a l’abast de tothom.

No hay comentarios: